JAPONSKA METODA OBLIKOVANJA OBRVI – MICROBLADING

Microblading metoda vrisovanja obrvi je metoda, ki Vam ponuja možnost modeliranja in ustvarjanja popolnih obrvi. Metoda je priporočljiva tako v estetski namen (redkejše obrvi zaradi dolgoletnega puljenja, želja po gostejših obrveh, nezadovolje zaradi oblike, brazgotina na predelu obrvi) kot tudi v zdravstvenih situacijah (alopecija, kemoterapija).

Glavne prednosti Microbladinga
 • ne izgleda kot “tattoo” (flomaster efekt),
 • pigmenti ne menjajo svoje osnovne barve (pigment ne pordeči ali pozeleni kot pri klasični permanentni (trajni) šminki),
 • ni krvavenja,
 • po končanem tretmaju ni rdečice ali otečenosti,
 • možnost modeliranja vsake dlačice (ukrivljanje) v primerjavi z delom z mašinico/strojem,
 • rezultat je popolnoma naraven izgled, brez napake in flomaster efekta,
 • sam postopek je manj boleč,
 • postopek izdelave je hitrejši od klasičnega permanenta,
 • pigmenti, ki se uporabljajo, se kombinirajo z izvorno barvo obrvi,
 • vsaka izrisana dlačica izpopolnjuje naraven izgled obrstoječih obrvi.
Zakaj izbrati Microblading metodo?
 • Ker vsako dlačico na manjkajočem delu Vaših obrvi vrišemo posebej in tako dosežemo 100% naraven videz.
 • Ker so obrvi kreirane na fizionomijo Vašega obraza.
 • Ker ste se naveličali jutranjega risanja Vaših obrvi.
 • Ker bi radi izgledali naravno in urejeno tudi na morju, pri športu oz. bi se želeli zbuditi urejeni.
 • Ker se končni rezultat prilagodi Vaši barvi las, tenu kože in strukturi obstoječih obrvi.
 • Ker bo Vaš obraz tako videti bolj veselo in mladostno.
 • Ker boste bolj samozavestni.
varnost
 • Pri postopku uporabljamo AC pigmente (mineralni pigmenti, ki so netoksični in hipoalergeni).
 • Pogoji dela so 100% sterilni.
 • Zagotovljeni so strogi higienski pogoji.
Obstojnost
 • Pigmenti, ki jih vnašamo v kožo, se na njej obdržijo do dveh let; odvisno od tipa klientove kože in nege obrvi po postopku.
 • Ker obstaja več vrst kože, se vsaka koža na vnos pigmenta odzove drugače, kar je odvisno od večih dejavnikov (izpostavljanje soncu, tip kože …).
 • Priporočamo korekcijo čez 1 leto.
 • V roku 3 (treh) mesecev po postopku sledi korekcija (v kolikor je potrebna). Na korekciji se ponovno vriše dlačice, ki so morda nekoliko zbledele. Korekcija ni všteta v ceno.
Vi ste vprašali, mi vam odgovarjamo
NEGA VAŠIH OBRVI 5 DNI PO POSTOPKU?
Nega vaših obrvi je zelo pomembna, saj je 7o % odvisno prav od nege in tipa kože in koliko in kako dolgo bodo pigmenti ostali na vaši koži. 5–7 dni po postopku se je potrebno izogibati savni, solariju in močnemu soncu. Obrvi negujete s kremo (dobite pri nas), katera služi boljšemu celjenju in daljši obstojnosti. Mažete jih večkrat dnevno. Ne priporočamo, da preko obrvi nanašate karkoli drugega. Make up je dovoljen, vendar ne na predelu obrvi.
OSVEŽITEV PIGMENTA?
Osvežitev pigmenta je neke vrste korekcija, saj je stranki predhodno že narejena metoda, tu pa je potrebno le osvežiti pigment. Seveda je pri osvežitvi pigmenta možno delno spremeniti obliko, kot tudi barvo obrvi. Osvežitev pigmenta je plačljiva “korekcija” in je priporočljiva za vse stranke, ki želijo ohraniti popoln izgled svojih obrvi.
ZA KOGA METODA NI PRIMERNA?
• osebe, ki imajo sladkorno bolezen, • osebe, ki imajo kakršno koli kožno bolezen (seboreični dermetitis) v predelu obrvi, • osebe, ki so v visoki nosečnosti, • osebam, ki navajajo alergije, se predhodno opravi TEST alergije, • osebe, ki niso prepričane, če si tretmaja resnično želijo.
ALI JE METODA VARNA?
Uporabljamo pigmente proizvajalca SofTap Permanent Cosmetics. Hipoalergeni pigmenti ne vsebujejo FD&C ali D&C barvil in ne težkih kovin (ne vsebujejo Kromovega III oksida). Pigmenti imajo certifikat sterilnosti in zadovoljujejo vse EU standarde varnosti uporabe, kot tudi medicinske uporabe. Primerni so za občutljivo kožo in so zelo obstojni. Pogoji dela so 100% sterilni. Zagotovljeni so strogi higienski pogoji.
ALI JE POTREBNO PULITI OBRVI PRED TRETMAJEM OZ. PO TRETMAJU?
Vaše dlačice se ne pulijo ali brijejo, izpuli se le tista naravna dlačica, ki raste izven nove oblike obrvi (oblikovanje pa ni več potrebno). Tudi po končanem tretmaju, izpulite le tisto dlačico, ki bi zelo izstopala izven oblike obrvi, seveda pa pri tem ni potrebno paziti na obliko, saj je le ta izrisana in obstojna.
KOLIKŠNA JE OBSTOJNOST METODE?
Obstojnost metode je do 1 leta. Obstojnost je odvisna tudi od večih faktorjev (izpostavljanje soncu, piling kože …) V ceno imate vključeno tudi korekcijo v roku 3 mesecev, nato pa priporočamo letno osvežitev pigmenta. Na korekciji se, če je potrebno, ponovno vriše dlačice, ki so morda malenkost zbledele ali pa se koregira oblika, v kolikor si stranka želi kaj spremeniti. Pri mešanem ali mastnem tipu kože je postopek Microblading metode končan šele po opravljeni korekciji ali dveh, saj tak tip kože težje absorbira pigment, kot je naprimer suh ali normalen tip kože.
KAKO SE DOLOČI OBLIKA IN SIMETRIJA OBRVI?
Določitev oblike je povsem subjektivne narave. Obliko obrvi se pretežno določa glede na željo stranke – debelejše, tanjše, bolj privzdignjene, izrazitejše itd. Glede na fizionomijo Vašega obraza Vam bomo svetovali pri določitvi oblike in možnosti izvedbe, končna odločitev pa bo skupna in najprimernejša za Vas. Simetrija se opravi z meritvijo večih točk na obrazu, izvaja se lahko tudi digitalno. Simetrijo izvajamo v popolnem mirovanju Vašega obraza, kjer ni prisotna mimika obraza, oči so zaprte. Preko dvesto obraznih mišic daje našemu obrazu izraz, zato je pri določitvi simetrije poudarek na mirovanju. Odstopanja pri določitvi simetrije v dolžini in višini pri mirovanju ni. Predpriprava, v katero spada tudi merjenje simetrije, je ključnega pomena za kasnejšo popolno izvedbo tretmaja.
ALI JE POSTOPEK IZDELAVE ŠKODLJIV ZA NARAVNE DLAČICE OBRVI?
Pri postopku izdelave se naravne dlačice NE poškodujejo, vrisovanje poteka med dlačicami in tako ni nobenega vpliva na nadaljnjo rast naravnih dlačic.
ALI JE POSTOPEK BOLEČ IN KAKO IZGLEDATE PO POSTOPKU?
Postopek je le rahlo boleč, stranke pa ga opisujejo kot puljenje dlačic. V kolikor pa ste zelo občutljivi, uporabimo kremo (anastetik) in zagotovimo popolno udobje izdelave. Po samem postopku ni otekline in ne rdečice. Eventuelno se le v redkih primerih pojavi rdečica, ki pa izgine v 15 minutah.
KOLIKO ČASA TRAJA POSTOPEK?
Postopek Microblading metode traja 1 uro. Večino časa se posveti posvetovanju o željah in oceni stanja, sledi podrobno risanje vse do 100 % zadovoljstva stranke, nato uskladimo barve pigmenta z odtenkom Vaše kože in Vaših las. Ko se vse skupaj dogovorimo, začnemo z vrisovanjem vse do popolnega videza.
KAKŠNA JE RAZLIKA MED KLASIČNIM PERMANENTNIM MAKE UP-OM IN MICROBLADING METODO?
PERMANENTNI MAKE UP: 1. Barva se cela forma obrvi (poln efekt pobarvane obrvi). 2. Pri delu se uporablja mašinica in igla. 3. Pigment se aplicira v dermis , tj. 2.plast kože. MICROBLADING METODA VRISOVANJA OBRVI: 1. Vrisuje se vsako dlačico posebej. 2. Ročno delo (držalo in mehko rezilo). 3. Pigment se aplicira v epidermis, tj. 1.plast kože. 4. Pigment se posvetli v enaki barvni niansi kot je apliciran. Po samem postopku ni vidno, da ste bili na tretmaju.
KAJ JE MICROBLADING METODA / ALI JE MICROBLADING METODA TATTOO?
Je vrsta semi-permanentnega make up-a, postopek pa je povsem drugačen in ne daje rezultata trajne šminke. S postopkom ustvarimo povsem naraven videz, s čimer pa odstopamo od dosedanjih metod t.i. “trajne šminke”. Pomembno je naglasiti, da se pri omenjeni metodi dlačice vrisujejo vsaka posebej vse do popolnega izgleda. S tem dosežemo 100 % naravni videz vaših obrvi.